4 Haziran 2008 Çarşamba

Kubuntu "Miyav" Demiş

Geçtiğimiz günlerde Ubuntu Developer Summit'de Pardus yönetim araçlarının Kubuntu'nun yeni sürümünde kullanılması konusunda son derece ilginç gelişmeler yaşandı.

Freenode sunucularında bulunan #pardus-devel (pardus-geliştirici) sohbet kanalına giren Kubuntu geliştiricisi Martin Böhm, Pardus 2008'in KDE4 ile gelip gelmeyeceğini ve Pardus araçlarının KDE4 ile uyumluluğu ve Qt4'e port edilip edilmeyeceği konusunda bilgi istedi.

Geliştiricimiz Eren Türkay ile iletişime geçen Martin Böhm'ün ardından tam zamanlı Kubuntu geliştiricisi olan Jonathan Riddell da COMAR ve PiSi hakkında bilgi aldı. 2008 ile gelecek olan Policy Kit / DBus entegrasyonu hakkında da bilgi alan Ubuntu geliştiricileri, bu konuda yapılan çalışmalardan etkilendiklerini gizlemediler. Eğlenceli bir sohbetten sonra Kubuntu geliştiricileri, Pardus ile ilgili bu meraklarının nedenini açıkladılar. Ubuntu Developer Summit'de Kubuntu'nun yeni sürümü hakkında konuşulurken -ki bu sürüm KDE4'ü ve KDE 3 serisinden gelen bazı bileşenleri içerecek- yönetim araçları olarak Pardus araçlarının kullanılması gündeme gelmiş ve geliştiriciler bu konu hakkında bilgi almak istemişti!

Bu gelişmeler Pardus'un dünyada yaygınlığı ve bilinirliği hakkında fikir vermekle beraber, ülkemizde özgür yazılıma gönül veren herkesi eminiz çok mutlu edecek.

http://www.ozgurlukicin.com/haber/kubuntu-miyav-dedi/

Hiç yorum yok: